Chleb żytno-pszenny produkowany na naturalnym kwasie. Ciemny, delikatny miękisz i chrupiąca skórka pozwala na delektowanie się zdrowym pieczywem, z mąki pełnoziarnistej, na co dzień.
Chleb żytno-pszenny produkowany na naturalnym kwasie. Ciemny, delikatny miękisz i chrupiąca skórka pozwala na delektowanie się zdrowym pieczywem, z mąki pełnoziarnistej, na co dzień.
Chleb żytno-pszenny sporządzony na naturalnym kwasie. Ciemny, delikatny miękisz i chrupiąca skórka pozwala na delektowanie się zdrowym pieczywem, a dodatek słonecznika da nam więcej energii na co dzień.
Ten chlebek pszenno-żytni o nietypowym kształcie daje mnóstwo radości dla podniebienia, zwłaszcza podprażony słonecznik, który dodaje temu chlebowi niepowtarzalny smak i aromat.
Chleb pszenny o obniżonym indeksie glikemicznym. Wysokość wskaźnika IG posiada wartość na poziomie 54.
Pyszny, lekki chlebek połączony z ziarnami słonecznika,dyni, siemienia lnianego, płatkami owsianymi i otrębami pszennymi, które dają bardzo intensywny aromat i wyrazisty smak.
Wieloziarnisty charakter wypieków oznacza, że oprócz energii jest doskonałym źródłem białka i błonnika pokarmowego, a zarazem niską zawartością cukrów prostych oraz tłuszczów nasyconych.
Pieczywo żytnie produkowane na naturalnym kwasie, bez drożdży. Zwarty, zbity, zdrowy chleb, o lekko kwaskowym smaku miękiszu, który daje uczucie sytości na bardzo długo.
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 100 lat kolejni właściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola