Miodownik
Ciasto na miodzie i maśle, przełożone kajmakiem i kremem śmietanowo - budyniowym.
Przykryte orzechami zatopionymi w miodzie i maśle.
Ciasto na miodzie i maśle, przełożone kajmakiem i kremem śmietanowo - budyniowym.
Przykryte orzechami zatopionymi w miodzie i maśle.
Delikatna śmietanowa masa z dodatkiem wyśmienitych malin, otulona płaszczykiem biszkoptu bezowego i przyprószona cukrem pudrem. Daje to niebiańskie połączenie, rozpływające się w ustach.
Maliny w galaretce ułożone na blacie biszkoptowo - tłuszczowym przesmarowanym kremem budyniowym, przykryte warstwą delikatnej śmietany i bezy z migdałami.
Jasny biszkopt przykryty masą jabłek prażonych z masłem i budyniem. Całość wykończona śmietanką i przyprószona cynamonem.
Beza wypełniona kremem na bazie śmietanki oraz serka mascarpone, okryta świeżymi sezonowymi owocami.
Tartoletka z ciasta kruchego wypełniona kremem budyniowym, przykrytym świeżymi dostępnymi owocami i słodką żelką
Delikatne blaty makowe przełożone kremem śmietankowym i ganaszem z deserowej czekolady. Całość wykończona polewą czekoladową.
Soczyste, delikatne blaty karmelowe o cudownym smaku i aromacie palonego cukru, przełożone masą toffi, kremem brulee i śmietanką.
Strona 2 z 2
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 90 lat kolejni wlaściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia ...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola