Agrestnik (sezonowo)
Ciasto kruche połączone z orzeźwiającym agrestem polane cienką warstwą pomady.
Ciasto kruche połączone z orzeźwiającym agrestem polane cienką warstwą pomady.
Spód ciasta kruchego przesmarowany smacznym budyniem waniliowym, przysypany wiśniami.
Górę stanowi puszyste ciasto biszkoptowe. Całość udekorowana cienką warstwą pomady.
Pieczone ciasto drożdżowe oparte na bazie mleka i masła, przesmarowane smaczną masą makową, zwinięte w roladę.
Udekorowane pomadą oraz bukietem owoców kandyzowanych.
Spód biszkoptowy przykryty grubą warstwą pysznych jabłek z cynamonem, wykończonych delikatnym ciastem babkowym, oprószone cukrem pudrem.
Ciasto biszkoptowo tłuszczowe z rabarbarem, truskawką i czerwoną porzeczką z warstwą bezy przyprószoną ciemną i jasną kruszonką.
Pyszne ciasto drożdżowe z owocami sezonowymi lub mrożonymi z kruszonką, przesmarowane delikatnie pomadą.
Korzenne ciasto biszkoptowo-tłuszczowe, zwinięte z warstwą z makiem i masłem wzbogaconą znaczną ilością rodzynek, orzechów, skórki pomarańczowej w roladę oblaną w całości czekoladą deserową udekorowaną czekoladą białą.
Korzenne ciasto biszkoptowo-tłuszczowe, zwinięte z solidną warstwą intensywnie doprawionych powideł śliwkowych w roladę polaną w całości czekoladą deserową.
Kruche ciasto z owocami, pokryte pianą z białek, kruszonką i słodkim lukrem.
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 100 lat kolejni właściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola