Kostka owocowa z galaretką
Spód biszkoptowy nasączony ponczem cytrynowym. Przykryty puszystą pianką na bazie naturalnej śmietanki oraz owocami.
Całość zalana smaczną galaretką.
Spód biszkoptowy nasączony ponczem cytrynowym. Przykryty puszystą pianką na bazie naturalnej śmietanki oraz owocami.
Całość zalana smaczną galaretką.
Spód z herbatników, przełożony masą kajmakową i kremem budyniowym, następnie przykryty herbatnikami i naturalną śmietanką o smaku waniliowym.
Całość udekorowana wiórkami czekoladowymi.
Spód z ciasta czekoladowego, przełożony masą pralinową, cienką roladą biszkoptową. Całość uzupełniają dwa rodzaje pianki na bazie naturalnej śmietanki. Pierwsza o smaku waniliowym, druga o smaku porzeczkowym.
Wierzch udekorowany żelką porzeczkową.
Spód czekoladowy oraz rolady biszkoptowe nasączone ponczem waniliowym.
Przełożone pyszną masą na bazie naturalnej śmietanki i białej czekolady.
Ciasto czekoladowe nasączone białym winem CIN-CIN Bioanco przykryte kremem na bazie masła, wanilii oraz alkoholu, połączone z bezą
Delikatna śmietanowa masa z dodatkiem wyśmienitych malin, otulona płaszczykiem biszkoptu bezowego i przyprószona cukrem pudrem. Daje to niebiańskie połączenie, rozpływające się w ustach.
Maliny w galaretce ułożone na blacie biszkoptowo - tłuszczowym przesmarowanym kremem budyniowym, przykryte warstwą delikatnej śmietany i bezy z migdałami.
Beza wypełniona kremem na bazie śmietanki oraz serka mascarpone, okryta świeżymi sezonowymi owocami.
Kruchy blat przykryty masą kajmakową z orzechami arachidowymi, następnie ciasto czekoladowe, kolejna warstwa to śmietana z mascarpone o smaku ciasteczko, na samej górze znajduje się krem orzechowy przysypany orzechami.
Ciasto czekoladowe z bezą, okryte delikatną śmietanką z mascarpone. Całość wykończona pyszną czekoladą z chrupiącą prażynką.
Strona 1 z 2
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 100 lat kolejni właściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola