Kula o smaku rumowym
Ciasto czekoladowe, czekoladowe biszkopty połączone kremem z dodatkiem spirytusu, orzechów i rodzynek z aromatem rumowym, obrobione czekoladą deserową, udekorowane orzeszkami lub wiórkami kokosowymi.
Ciasto czekoladowe, czekoladowe biszkopty połączone kremem z dodatkiem spirytusu, orzechów i rodzynek z aromatem rumowym, obrobione czekoladą deserową, udekorowane orzeszkami lub wiórkami kokosowymi.
Ciasto francuskie przełożone kremem budyniowym połączonym ze śmietaną, wykończone dużą ilością pomady, delikatnie polane czekoladą.
Ciasto parzone wypełnione puszystym, delikatnym kremem śmietanowym przyprószone cukrem pudrem.
Ciasto parzone wypełnione kremem budyniowym o smaku waniliowym, na bazie śmietany, wykończone polewą deserową.
Puszyste ciasto biszkoptowe napełnione marmoladą wieloowocową i kremem budyniowo-waniliowym ze śmietaną. Wszystko to przykryte jest pierzynką cukru pudru.
Kremówka ciasto francuskie wypełnione warstwami kremu budyniowego połączonego ze spirytusem i śmietaną, posypane cukrem pudrem.
Delikatny kruchy korpus wypełniony kremem budyniowo – śmietanowym, obłożony sezonowymi owocami bądź mandarynką z syropu, spryskane słodką żelką.
Kruchy korpus wypełniony musem morelowym, przykryty delikatną masą serową, wykończony migdałami w miodzie i śmietanie.
Delikatny kruchy korpus wypełniony masą kajmakową, udekorowany orzechem włoskim.
...
Strona 1 z 2
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 90 lat kolejni wlaściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia ...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola