Rogaliki z białym makiem
Rogaliki z ciasta drożdżowo-kruchego z białym makiem, miodem, dużą ilością orzechów i skórką pomarańczową wykończone pomadą i orzeszkami.
Rogaliki z ciasta drożdżowo-kruchego z białym makiem, miodem, dużą ilością orzechów i skórką pomarańczową wykończone pomadą i orzeszkami.
Biszkoptowo-tłuszczowe ciastko z nutą wanilii i cytryny, udekorowane marmoladą wieloowocową w formie karbowanej.
Ciasto drożdżowe z dodatkiem smalcu dzięki czemu są dłużej świeże i bardziej miękkie, wysmażone na fryturze roślinnej, wykończone pomadą wodną.
Delikatne, rozpływające się w ustach ciasto parzone wysmażone na fryturze roślinnej, wykończone pomadą wodną, w formie małych podzielnych krążków.
Sycące ciasteczka z płatków owsianych, rodzynek, jaj, wiśni w syropie, połączone z miodem i masłem.
Krucho-drożdżowe ciasto z wiśniami z kompotu, dopieszczone lukrem. Wyśmienite połączenie kwaskowości ze słodyczą, które pozostaje w pamięci na długi czas.
Płatki kukurydziane zatopione w czekoladzie malinowej, wykończone polewą Ruby.
Płatki kukurydziane zatopione w czekoladzie karmelowej, wykończone polewą czekoladową.
...
Tradycyjne ciasto biszkoptowe na bazie mąki, jaj i cukru, w formie małych dysków. Świetnie sprawdzają się jako przekąska m.in. dla dzieci.
Strona 1 z 2
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 100 lat kolejni właściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola