Chleb razowy 400 g
Chleb żytno-pszenny produkowany na naturalnym kwasie. Ciemny, delikatny miękisz i chrupiąca skórka pozwala na delektowanie się zdrowym pieczywem, z mąki pełnoziarnistej, na co dzień.
Chleb żytno-pszenny produkowany na naturalnym kwasie. Ciemny, delikatny miękisz i chrupiąca skórka pozwala na delektowanie się zdrowym pieczywem, z mąki pełnoziarnistej, na co dzień.
Chleb żytno-pszenny sporządzony na naturalnym kwasie. Ciemny, delikatny miękisz i chrupiąca skórka pozwala na delektowanie się zdrowym pieczywem, a dodatek słonecznika da nam więcej energii na co dzień.
Chleb pszenny o obniżonym indeksie glikemicznym. Wysokość wskaźnika IG posiada wartość na poziomie 54.
Pyszny, lekki chlebek połączony z ziarnami słonecznika,dyni, siemienia lnianego, płatkami owsianymi i otrębami pszennymi, które dają bardzo intensywny aromat i wyrazisty smak.
Wieloziarnisty charakter wypieków oznacza, że oprócz energii jest doskonałym źródłem białka i błonnika pokarmowego, a zarazem niską zawartością cukrów prostych oraz tłuszczów nasyconych.
Ten chlebek pszenno-żytni o nietypowym kształcie daje mnóstwo radości dla podniebienia, zwłaszcza podprażony słonecznik, który dodaje temu chlebowi niepowtarzalny smak i aromat.
Pieczywo żytnie produkowane na naturalnym kwasie, bez drożdży. Zwarty, zbity, zdrowy chleb, o lekko kwaskowym smaku miękiszu, który daje uczucie sytości na bardzo długo.
Chleb pszenno-żytni połączony z aromatycznymi ziarnami dyni, słonecznika, siemienia lnianego oraz soi, które nadają niepowtarzalny smak i aromat codziennym posiłkom.
Pieczywo żytnio-pszenne oparte na wyselekcjonowanych gatunkach mąki żytniej, pszennej, pełnoziarnistej orkiszowej z dodatkiem naturalnego słodu żytniego i zakwasu orkiszowego. Dodane siemię lniane, nasiona słonecznika, oraz płatki ziemniaczane naturalnie zapewniają dłuższą wilgotność chleba.
Pieczywo pszenno-żytnie na bazie pszenicy orkisz, na naturalnym zakwasie orkiszowym z dodatkiem mąki żytniej, słonecznika, płatków ziemniaczanych i maślanki. Połączenie tych składników daje naturalną wilgotność miękiszu, a orkisz uzupełni nasz organizm o wiele składników odżywczych.
Rewelacyjny chleb pszenno-żytni o karmelowym miękiszu wzbogacony ziarnami słonecznika, siemię lnianego i sezamu.
Pyszny żytni razowy chleb produkowany na naturalnym kwasie. Posiada delikatny miękisz o lekko kwaskowym smaku, a w połączeniu z ziarnem słonecznika daje uczucie sytości na każdy poranek.
Chleb pszenno-żytni z nasionami Chia (szałwii hiszpańskiej).
Niepowtarzalną zaletą tych nasion jest wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Mają kolor czarny i biały, w smaku są lekko orzechowe i charakteryzują się wysokim stopniem pęcznienia, przez co czujemy się syci przez długi czas.
Ponadto chleb ten zawiera siemię lniane, pestki dyni, sezam oraz otręby pszenne dzięki czemu stanowi źródło błonnika i białka, a przez to dodaje nam energii i witalności.
Chleb pszenno-żytni z dodatkiem mąki z pełnego przemiału pszenicy orkisz i otrębów pszennych dzięki czemu jest bogate w białko.
Posiada składniki pełnoziarniste i nasiona: siemienia lnianego, słonecznika, sezamu.
Wyróżnia się wysoką zawartością błonnika i obniżoną zawartością węglowodanów, a przez to posiada niski Indeks Glikemiczny (IG 33,5). W 100 g chleba jest tyle samo białka co w 100 g mięsa kurczaka.
Dostępny w sprzedaży w poniedziałki, środy i piątki.
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 100 lat kolejni właściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola