Tort dakłas
Wykwintne bezy z daktylami i orzechami włoskimi, przełożone kremem na bazie śmietany i serka mascarpone z nutą orzecha laskowego.
Torcik sprzedawany na sztuki.
Wykwintne bezy z daktylami i orzechami włoskimi, przełożone kremem na bazie śmietany i serka mascarpone z nutą orzecha laskowego.
Torcik sprzedawany na sztuki.
Ciasto czekoladowe, czekoladowe biszkopty połączone kremem z dodatkiem spirytusu, orzechów i rodzynek z aromatem rumowym, obrobione czekoladą deserową, udekorowane orzeszkami lub wiórkami kokosowymi.
...
Delikatny kruchy korpus wypełniony masą kajmakową, udekorowany orzechem włoskim.
Kruchy korpus wypełniony musem morelowym, przykryty delikatną masą serową, wykończony migdałami w miodzie i śmietanie.
Delikatny kruchy korpus wypełniony kremem budyniowo – śmietanowym, obłożony sezonowymi owocami bądź mandarynką z syropu, spryskane słodką żelką.
Kremówka ciasto francuskie wypełnione warstwami kremu budyniowego połączonego ze spirytusem i śmietaną, posypane cukrem pudrem.
Puszyste ciasto biszkoptowe napełnione marmoladą wieloowocową i kremem budyniowo-waniliowym ze śmietaną. Wszystko to przykryte jest pierzynką cukru pudru.
Ciasto parzone wypełnione kremem budyniowym o smaku waniliowym, na bazie śmietany, wykończone polewą deserową.
Ciasto parzone wypełnione puszystym, delikatnym kremem śmietanowym przyprószone cukrem pudrem.
Strona 2 z 3
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 100 lat kolejni właściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola