Croissant malinowy
Rogal francuski z kremem budyniowym oraz nadzieniem - żelką o smaku malinowym przyprószony cukrem pudrem. Dostępny od wtorku do soboty.
Rogal francuski z kremem budyniowym oraz nadzieniem - żelką o smaku malinowym przyprószony cukrem pudrem. Dostępny od wtorku do soboty.
Ciasto francuskie przełożone kremem budyniowym połączonym ze śmietaną, wykończone dużą ilością pomady, delikatnie polane czekoladą.
Ciasto parzone wypełnione puszystym, delikatnym kremem śmietanowym przyprószone cukrem pudrem.
Ciasto parzone wypełnione kremem budyniowym o smaku waniliowym, na bazie śmietany, wykończone polewą deserową.
Puszyste ciasto biszkoptowe napełnione marmoladą wieloowocową i kremem budyniowo-waniliowym ze śmietaną. Wszystko to przykryte jest pierzynką cukru pudru.
Krucha tartaletka wypełniona nadzieniem rabarbarowym, przykryta pyszną bezą.
Spód biszkoptowo-tłuszczowy przesmarowany marmoladą wieloowocową i ciastem czekoladowym połączonym kremem z dodatkiem rumu, wykończone śmietanką, przyprószone kakao.
Tartaletka z ciasta kruchego wypełniona kremem budyniowym ze śmietanką, przykryta dostępnymi świeżymi owocami i słodką żelką.
Wykwintne bezy z daktylami i orzechami włoskimi, przełożone kremem na bazie śmietany i serka mascarpone z nutą orzecha laskowego.
Torcik sprzedawany na sztuki.
...
Strona 1 z 3
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 100 lat kolejni właściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola