Uszko francuskie
Pyszne ciasto francuskie przykryte grubszą warstwą słodkiej pomady wodnej.
Pyszne ciasto francuskie przykryte grubszą warstwą słodkiej pomady wodnej.
Ciasto drożdżowe, posypane owocami i kruszonką z dodatkiem prawdziwego masła. Wszystko wykończone niewielką ilością słodkiej pomady co świetnie przełamuje smak owocu.
Rogal z ciasta drożdżowo-kruchego z białym makiem, miodem, dużą ilością orzechów i skórką pomarańczową wykończone pomadą i orzeszkami.
Pyszne ciasto drożdżowe, wysmażone na fryturze roślinnej, wypełnione kremem o smaku toffi, wykończone pomadą i posypką czekoladową.
Pyszne ciasto drożdżowe, wysmażone na fryturze roślinnej, wypełnione kremem o smaku advokata, wykończone pomadą i polane delikatnie polewą.
Strona 2 z 2
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 100 lat kolejni właściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola