Pieczywo

Rolada bezowa

Delikatna śmietanowa masa z dodatkiem wyśmienitych malin, otulona płaszczykiem biszkoptu bezowego i przyprószona cukrem pudrem. Daje to niebiańskie połączenie, rozpływające się w ustach.

1kg - ok. 14 porcji

Kostka porzeczkowa

Spód z ciasta czekoladowego, przełożony masą pralinową, cienką roladą biszkoptową. Całość uzupełniają dwa rodzaje pianki na bazie naturalnej śmietanki. Pierwsza o smaku waniliowym, druga o smaku porzeczkowym.

Wierzch udekorowany wzorem z żelu wiśniowego i śmietanki przyprószony wiórkami czekoladowymi.

1kg - ok. 10 porcji ciasta

Beza Pavlova

Beza wypełniona kremem na bazie śmietanki oraz serka mascarpone, okryta świeżymi sezonowymi owocami.

1 szt. - ok. 6 - 8 porcji

Kostka królewska

Spód czekoladowy oraz rolady biszkoptowe nasączone ponczem waniliowym.

Przełożone pyszną masą na bazie naturalnej śmietanki i białej czekolady.

1kg - ok. 10 porcji ciasta

O nas

Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.

Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 100 lat kolejni właściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.

Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia...

 

Krótkie linki

Kontakt

  Napisz do nas: zakrys@op.pl

  +48 52 334 37 35

  +48 533 559 711

ul. Świecka 17

ul. Kniejowa 14

89-500 Tuchola

Skontaktuj się