Chałka wyborowa 180 g
Pieczywo pszenne wyborowe (z dodatkiem cukru i tłuszczu) z dodatkiem jaj. Delikatne, lekko słodkawe ciasto drożdżowe wykończone pyszną kruszonką z dodatkiem prawdziwego masła.
Pieczywo pszenne wyborowe (z dodatkiem cukru i tłuszczu) z dodatkiem jaj. Delikatne, lekko słodkawe ciasto drożdżowe wykończone pyszną kruszonką z dodatkiem prawdziwego masła.
Pieczywo pszenne wzbogacone tłuszczem, cukrem i jajkami przez co jest delikatne i chrupiące zarazem. Idealnie nadaje się do nadziewania różnymi farszami i jako np. spód do pizzy.
Niepowtarzalny, delikatny, subtelny smak ukryty w bułce pszennej z mąką pełnoziarnistą z całego ziarna - dzięki czemu jest produktem wspomagającym trawienie.
Pieczywo pszenne z dodatkiem mąki kukurydzianej, słonecznika, posypane serem. Jej lekko słonawy smak porusza podniebienia wszystkich łasuchów.
Bułka pszenna posypana makiem. Bardzo delikatna w środku i chrupiąca na zewnątrz, połączona z makiem daje jeszcze lepszy doznania smakowe.
Puszysta, mięciutka, rozpływająca się bułka pszenna połączona z kruszonką świetnie smakuje jako przegryzka między posiłkami. Ma lekko słodkawy posmak przez co jest jeszcze smaczniejsza.
Bułka pszenna, bardzo delikatna w smaku, aż rozpływa się w ustach. Wyśmienita bułka o lekko słodkawym smaku. Najczęściej wybierana przez dzieci.
Pieczywo pszenne o ciemnym kolorze, który zawdzięczamy dużej ilości siemienia lnianego. Zawiera kwasy Omega 3, które pełnią ważna rolę w odżywianiu człowieka. Działają m. in. na układ nerwowy i odpornościowy, poprawiają wzrok, wygładzają skórę i chronią przed rakiem. Spożycie już jednej bułki zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu na te kwasy.
Pieczywo pszenne o obniżonym indeksie glikemicznym. Wysokość wskaźnika IG posiada wartość na poziomie 54. Pyszna, lekka bułka połączona z ziarnami słonecznika, dyni, siemienia lnianego, płatkami owsianymi i otrębami pszennymi, które dają bardzo intensywny aromat i wyrazisty smak. Wieloziarnisty charakter wypieku oznacza, że oprócz energii jest doskonałym źródłem białka i błonnika pokarmowego, a zarazem niską zawartością cukrów prostych oraz tłuszczów nasyconych.
Strona 2 z 2
Piekarnia – Cukiernia „ZAKRYŚ” istnieje w Tucholi od 1919 roku.
Obecny właściciel Karol Zakryś jest czwartym pokoleniem kierującym firmą. Przez ponad 90 lat kolejni wlaściciele z pasją i zamiłowaniem do tradycji rozwijają działalność. Dzięki dużej różnorodności asortymentu, znakomitej jakości wyrobów, otwartości na nowe receptury i technologie oraz stale powiększającemu się gronu klientów firma ma od wielu lat ugruntowaną pozycję na rynku cukierniczo-piekarniczym.
Już ponad 100 lat cieszymy Wasze podniebienia ...
Napisz do nas: zakrys@op.pl
+48 52 334 37 35
+48 533 559 711
ul. Świecka 17
ul. Kniejowa 14
89-500 Tuchola